Ruževi za usne

Kada govorimo o uređivanju žena te o kozmetici koju koriste, tada ruževi predstavljaju završni korak u svakom uređivanju. Naime, oni uokviruju svaki make up look te ga balansiraju i završavaju svaki izgled, bez obzira radi li se o neutralnom ružu za usne ili pak o onom jarkih boja koji naglašava izgled samih usana. 

Danas se oni proizvode u nekoliko oblika i završnica čime se prilagođavaju potrebama korisnika i onome što je korisnik njime htio postići.  Ipak, postoji nekoliko važnih pravila kojih bi se valjalo držati pri izboru kako biste izabrali onaj idealan za sebe i tako izgledali besprijekorno.

Ruž za usne daje usnama punoću
Ruževi za usne predstavljaju završni korak u svakom uređivanju

Osnovna podjela ruževa za usne

Svijet kozmetike u posljednjih nekoliko godina vrlo je napredovao pa su tako danas ruževi za usne dostupni u više vrsta te ih prema njihovom obliku dijelimo na:

  • Bullet  – kruti na odvrtanje (njihov prvotni oblik)
  • Tekuće – nanose se uz pomoć spužvastog aplikatora
  • U olovci – kruti na odvrtanje, ali veće preciznosti od bullet ruževa
  • U paleti – kombinacija između bullet i tekućih, u kompaktnom pakiranju

Osim prema njihovom obliku, ruževe za usne dijelimo i prema njihovoj završnici pa tako razlikujemo sjajne, mat, semi mat, sedefaste i metalik. Ovisno o tome što želite postići svojim make up lookom izabrat ćete neki od navedenih. 

Primjerice, ukoliko želite postići popularni glow izgled birat ćete sedefaste i sjajne ruževe za usne, dok ćete prilikom kreiranja preciznog, jednostavnog i ozbiljnog make up looka birati one u mat završnici koji će doprinijeti oštrini i preciznosti cjelokupnog izgleda.

Usklađivanje s tonom kože

Već je nekoliko godina poznato kako je za odabir idealnih ruževa za usne vrlo važno obratiti pozornost na vaš ton kože jer nisu svi tonovi kože komplementarni sa svim bojama ruževa. Osnovno pravilo je određivanje je li ton vaše kože hladan pa tako ima primjese ružičaste ili je topao pa ima primjese žute boje. Ukoliko imate topli ton kože tada će vam najbolje odgovarati ruževi u:

  • Svijetlim ružičastim i breskvastim bojama
  • Bakrenim i ružičastim bojama
  • Brončanim bojama

S duge pak strane, osobama koje imaju hladni ton kože najbolje odgovaraju oni u:

  • Blago smeđim i nude bojama
  • Rozim, mauve i bojama bobičastog voća
  • Bojama vina

Ukoliko nemate ni jedan ni drugi ton kože, onda vjerojatno imate neutralan ton kože te vam onda pristaju sve boje kozmetičkih proizvoda. 

Vječni kozmetički klasik

Crveni ruž za usne vječni je klasik dekorativne kozmetike koji se nalazi u gotovo svakom neseseru, a odlično upotpunjava sve jednostavne make up lookove te ih poduže na višu razinu. Ipak, prilikom njegova izbora valja također obratiti pozornost na ton kože.

Crveni ruž za usne
Crveni ruž za usne vječni je klasik dekorativne kozmetike

Tako osobe svijetlije kože i hladnog tona kože trebaju birati crvene ruževe u koraljnim nijansama te nijansama s plavim podtonom, dok osobe toplijeg tona kože trebaju birati crvene, po mogućnosti u bojama maline. 

Istaknite svoje vrline dobrim odabirom kozmetike

Prilikom korištenja ruževa za usne vrlo je važno znati istaknuti svoje vrline na licu. Naime, vrlo važan parametar za izbor boja ovog kozmetičkog dodatka i njegovih završnica je činjenica jesu li vaše usne tanke, pune ili suhe. U tom smislu osobama s tankim usnama stručnjaci savjetuju da izbjegavaju ruževe u tamnijim bojama te mat završnici koji će istaknuti debljinu usana, pa su tako najbolji izbor oni metalik ili sjajne završnice.

Video: Vodič Lise Rinna za starosnu kožu i njezine plišane usne

Punijim usnama najbolje pristaju mat modeli u svim bojama, osim u varijantama ružičaste koja može stvoriti iluziju još većih usana. Suhoća usnama može se prevenirati korištenjem njegujućih balzama te sjajnih i kremastih modela.

Sve češća opsesija u sviju kozmetike

Razvojem svijeta kozmetike, kozmetički proizvodi postali su sve popularniji pa ih žene diljem svijeta kupuju ne samo zbog potrebe, već i zbog želje za isprobavanjem različitih proizvoda. Kozmetika i kozmetički proizvodi postali su danas predmet rasprava i nadmetanja među brendovima koji se sve više trude biti u trendu, ali i ponuditi tržištu nešto inovativno i funkcionalno. Osim drugačijih formulacija proizvoda, njihove funkcionalnosti i izgleda, današnja kozmetika svojim korisnicima nudi i veganske, biorazgradive i ekološke proizvode. Tako svi imaju mogućnost izbora proizvoda za sebe, čak i oni koji brinu o okolišu. 

Naime, moderna kozmetika sve više se okreće prirodnim sastojcima proizvoda kao i ulaganju u recikliranu ambalažu kako bi se povećala svijest o očuvanju okoliša. Samim time, kozmetika je dobila jednu širu dimenziju koja se ne temelji isključivo na dekorativnosti i funkcionalnosti za korisnika, već i za cjelokupni ekosustav.

Pročitajte i sljedeće članke:

By admin