Žene se uvijek trude istaknuti svoje ljepote i izgledati što bolje. Jedan od glavnih aduta žena je kosa u koju su nerijetko uprti pogledi jačeg spola. Za razliku od drugih dijelova tijela koji se veoma lako mogu izmijeniti promjenom odjeće ili šminkom, na duljinu kose ne možemo utjecati. Tu u pomoć pristižu umetci za kosu, koji će vam omogućiti dulju frizuri i mogućnost da promijenite izgled.

Umetci za kosu
Ekstenzije ili umetci za kosu pomoći će vam da postignete dulju, bujniju i ljepšu kosu.

Kroz tekst ćemo se fokusirati na to kakve sve umetke razlikujemo, kako se postavljaju i jesu li sigurni za nošenje. Stoga, udobno se smjestite i nastavite čitati tekst!

Umetci za kosu pomažu u promjeni izgleda

Rast prirodne kose zna biti veoma spor i nikako ne možete dočekati prirodu, dugu kosu? Ekstenzije ili umetci za kosu pomoći će vam da postignete dulju, bujniju i ljepšu kosu. Oni se jednostavno postavljaju, mogu biti odlično rješenje za jednu noć ili pak dulje razdoblje. Poznati su i koriste se već godina, a nerijetko su jedan od glavnih razloga zbog kojeg žene idu ka frizeru. 

Vrste umetaka

Umetci za kosu dijele se u dvije skupine, prema:

 • vrsti: na trajne i privremene
 • načinu postavljanja: na one koji se postavljaju kopčom i one koji se lijepe na kosu
 • sastavu: na sintetičke i prirodne

Cijena i kvaliteta trajnih umetaka od prirodne kose, koji se lijepe na vašu kosu je najskuplja, no svakako su najbolji odabir. 

Umjetni ili prirodni umetci za kosu?

Žene prilikom odabira sastava nerijetko biraju sintetičke, jer su oni znatno jeftiniji. Problem s njima je što se neće dobro uklopiti sa vašom prirodnom kosom i nisu dugotrajni. Prirodni umetci za kosu najbolje su rješenje, jer:

 • prirodno izgledaju
 • savršeno se sklapaju s kosom
 • najdulje traju
 • najlakši su za održavanje
Umjetni ili prirodni umetci za kosu?
Umjetni ili prirodni umetci za kosu?

Sintetički umetci za kosu ne smiju se peglati, pretjerano grijati i na njih negativno može utjecati ljeto i jako sunce. Sve to razlozi su zbog kojih biste ih trebali izbjegavati.

Nemojte ih nositi stalno

Umetci za kosu opterećuju vaše prirodne vlasi, jer se montiraju na njih i stalno ih navlače. Zbog toga nemojte umetke nositi stalno, već isključivo kada imate neku posebnu prigodu. U slučaju da stavljate trajne, koji mogu trajati nekoliko tjedana, nakon postavljanja novih ostavite neko vrijeme prirodnu kosu da se oporavi i korijen kose da ojača. Tako ćete smanjiti mogućnost da imate problema s vlasištem ili ispadanjem kosa. 

Umetci za kosu održavanje

Za razliku od prirodne kose, s umetcima ćete morati pripaziti prilikom održavanja. Ako koristite sintetičke izbjegavajte korištenje šampona, sušenje fenom ili peglanje kose. Također pripazite na toplinu i nemoj na kosu stavljati kemijske preparate. To je ujedno i njihova najveća mana u odnosu na prirodne, s kojima možete raditi što god radite i sa vašom kosom. Možete raditi frizuru, fenirati se ili peglati i umetci za kosu će se ponašati jednako kao vaša prava kosa.

Gdje se mogu kupiti umetci za kosu?

Ako ste se odlučili za produljivanje kose, jeftini umetci za kosu mogu se kupiti u web trgovini topekstenzije.com. U širokom asortimanu odaberite između ponuđenih ekstenzija, s time da obratite pažnju da se podudaraju bojom s vašom kosom. Umetci za kosu s kopčom se jednostavno postavljaju i možete ih sami postaviti kod kuće, dok one koji se lijepe treba postavljati frizer.

Keratinski produžetci od prave kose

Dugotrajno rješenje i ujedno najbolji odabir za produljenje kose su keratinski produžetci za kosu. Osigurajte si frizuru o kojoj ste prije mogli samo sanjati uz prirodne vlasi kose, koje će savršeno nadopuniti vaše postojeće vlasište i osigurati da se ne primijeti da kosa nije vaša.

Keratinski produžetci za kosu
Dugotrajno rješenje i ujedno najbolji odabir za produljenje kose su keratinski produžetci za kosu.

Prednosti keratinskih ekstenzija

Najbolji odabir prilikom kupnje su keratinski produžetci od prave kose! Postoji nekoliko razloga za to, a glavni su:

 • najdugotrajniji su
 • savršeno se uklapaju uz prirodnu kosu
 • lako se održavaju, feniraju ili peglaju
 • ne uništavaju prirodnu kosu

Keratinski produžetci od prave kose vašoj će kosi dati zdrav i gušći izgled, a uz malo feniranja postići ćete volumen o kojem ste prije mogli samo sanjati. Oni se keratinskim ljepilom lijepe na vašu prirodnu kosu i zbog potpuno prirodne baze ljepila ju ne oštećuju. 

Stavljanje na kosu

Zbog zahtjevnog posla oko postavljanja i potpune sigurnosti da nećete uništiti svoju kosu, neophodno je da ih postavlja stručna osoba. Isto tako, prilikom skidanja nemojte ih sami skidati, već posjetite frizera koji ih je i postavljao.

Pročitajte i sljedeće članke:

By admin