Tekući puderi se biraju prema potrebama kože

Sve je veći broj žena koje se svakodnevno šminkaju, a temelj svakog make upa čini tekući puder koji ujednačava ten te skriva nepravilnosti na koži. S obzirom na to da je ontemelj, vrlo je važno izabrati dobar, kvalitetan i odgovarajući za sebe i svoje potrebe. 

Ono čime bi se trebalo rukovoditi prilikom odabira su prvenstveno potrebe kože. Ukoliko se puder bira prema drugim karakteristikama, postoji velika vjerojatnost da na licu neće izgledati dobro, već ćete postići suprotan efekt.

Hidratantni tekući puderi

Kao što je ranije naglašeno, tekući puderi se biraju prema potrebama kože pa će tako osobe sa suhom kožom birati one koji su hidratantni i nešto masniji kako ne bi dodatno isticali neželjene suhe dijelove na licu. Oni namijenjeni ovom tipu kože vrlo često će sadržavati i iluminirajuće čestice koje će reflektirati svjetlost i zbog kojih će koža lica izgledati svježije i hidratizirano.

Tekući puder NYX Professional Makeup
NYX Professional Makeup tekući puder

Ono što je vrlo važno naglasiti je da su tekući puderi namijenjeni suhoj koži najčešće blagog do srednjeg prekrivanja pa ukoliko tražite nešto jače prekrivanje postoji vjerojatnost da ćete morati birati one nešto gušće i ne tako hidratantne. Ipak, postoji rješenje  za takve slučajeve, a to je kupnja Catrice primera s iluminirajućim česticama koji će služiti kao odlična podloga težim puderima te će tijekom dana reflektirati svjetlost i ublažavati njegovu težinu i suhoću.

Obavezan mat završetak kod uređivanja

Za razliku od suhe kože koja teži hidrataciji, masna koža traži upravo suprotno – matirajući efekt. Naime, kako bi se spriječila pojava masnoće na koži i neželjeni sjaj na koži, osobe s masnim tipom kože moraju birati mat tekuće pudere koje ponekada čak moraju kombinirati i s puderom u prahu. Jedan od takvih je Catrice All Matt puder u prahu, odnosno u kamenu, a sve to kako bi dodatno fiksirali šminku i spriječili mašćenje lica.

wet n wild tekući puder
wet n wild tekući puder se lako nanosi i blenda

Kozmetičari osobama s masnom kožom savjetuju kupnju tekućeg pudera koji u sebi ne sadrži nikakva ulja, već je na bazi vode. Jedan od najboljih za masnu kožu je Catrice HD  Liquid Coverage koji ima iznimno tekuću teksturu, visoko prekrivanje te potpunu mat završnicu čime zadovoljava sve potrebe osoba s masnom kožom. Odlična stvar za rješavanje nakupljenog sebuma na licu su i Catrice blotting papirići koji služe za upijanje sebuma.

Ne vjerujte svjetlima u drogerijama pri kupnji pudera

Osim prema o potrebama vaše kože, prilikom kupnje tekući puder treba odabrati i prema idealnoj nijansi. Nijansa se bira prema boji tena vaše kože, što nije uvijek jednostavno, posebno uzmemo li u obzir potpuno neprirodna svjetla u drogerijama i parfumerijama. Upravo zbog toga kozmetičari napominju osnovna pravila za kupnju tekućeg pudera:

  • Nikada ga ne isprobavajte na zapešću
  • Birajte ga tako što ćete malenu količinu testera nanijeti na viličnu kost, a potom izaći na prirodno svjetlo i odlučiti odgovara li vam nijansa
  • Oni nerijetko oksidiraju zbog čega je potrebno pričekati određeno vrijeme kako biste utvrdili oksidira li i onaj kojeg ste odabrali 
  • Uvijek ga treba protresti prije upotrebe kako bi se sve njegove komponente sjedinile

Birajte dvije nijanse tekućih pudera

Osim gore navedenih savjeta, kozmetičari navode kako ne bi bilo loše kupovati dvije nijanse – svjetliju i tamniju te ih samostalno miješati u odgovarajućim omjerima. Ipak, većina korisnica nije uvijek u mogućnosti kupovati dvije nijanse pa se ovaj savjet ne može primijeniti kod svih.

Tekući puder Catrice Foundation HD Liquid Coverage

S druge pak strane, ukoliko pogriješite u odabiru nijanse koji vam je presvijetao ili previše taman, jednostavno rješenje je kupnja Catrice Prime & Fine kapi za posvjetljivanje ili potamnjivanje tekućeg pudera.

Catrice kozmetika za široke mase

S obzirom na sve veću potrebu za kupnjom šminke i kozmetike, velik broj korisnica ne može uvijek kupiti baš sve što se nudi na tržištu jer nemaju dovoljno velik budžet. Rješenje njihovih problema nudi kozmetika Catrice, brand koji nudi kvalitetnu, a povoljnu kozmetiku koja će zadovoljiti potrebe svih korisnica, bez obzira jesu li amaterke ili se nešto profesionalnije bave šminkanjem. Zbog toga je u posljednjih nekoliko godina ovo brand broj jedan kada govorimo o drogerijskom make upu.

Neki od najprodavanijih Catrice kozmetičkih proizvoda su:

  • Prime & Fine primeri za lice prilagođeni potrebama kože (protiv crvenila, za popunjavanje pora, za iluminiziranje, za matiranje)
  • HD Liquid Coverage tekući puder
  • Liquid Camouflage korektor
  • Prime & Fine posvjetljivač i potamnjivač tekućeg pudera
  • Glam & Doll maskara
  • More than Glow highlighter

Koji god od Catrice kozmetičkih proizvoda odabrali, nećete pogriješiti jer se ističu svojom kvalitetom, dugotrajnošću i pristupačnošću.

Pročitajte i sljedeće članke:

By admin