Ricinusovo ulje ubrzava rast kose, obrva i trepavica

Mnogi prirodni preparati poznati su po svojem pozitivnom djelovanju na kožu, a jedno od najpoznatijih sredstava za brigu oko kože je ricinusovo ulje. Ono se koristi u borbi protiv nepravilnosti na koži i pomaže prilikom rasta kose, trepavica i obrva, a ima i niz drugih poznatih, učinkovitih primjena na tijelo.

Ricinusovo ulje se još kroz povijest spominjalo kao prirodan lijek i danas se njegova djelotvornost potvrđuje kroz razna znanstvena istraživanja.

Dobrobiti ricinusovog ulja

Ricinusovo ulje iz ekološkog uzgoja dobiva se hladnim prešanjem sjemenki ricinusa. Samim izgledom ne odaje dojam moćnog prirodnog preparata, jer gotovo da nema miris i blijedo žute je boje, no redovnim korištenjem pruža znatne dobrobiti na kožu. U sebi skriva iznimno snažnu molekularnu masu i pomoći će nahraniti vašu kožu i omogućiti joj ljepotu i sjaj.

Ricinusovo ulje pomaže tijelu u proizvodnji kolagena i ljepoti kože
Malinca ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje:

  • ubrzava rast kose, obrva i trepavica
  • ima antibakterijska i antifungalna svojstva
  • pomaže tijelu u proizvodnji kolagena i ljepoti kože
  • sprečava nastanak i liječi akne, prištiće i crvenila na koži
  • omekšava kožu i čini je blistavijom
  • ublažava bolove u zglobovima

Korištenje ricinusovog ulja

Iako neki ljudi konzumiraju ricinusovo ulje oralno, njegova primjena se najviše obavlja lokalno, na koži. Prije konzumiranja svakako se morate posavjetovati sa vašim liječnikom, no za lokalnu primjenu to nije potrebno. Dokazane su dobrobiti primjene ulja od ricinusa na tijelo, a ovisno o tegobi i problemu koji nastojite riješiti razlikuje se način primjene. 

Video: Trikovi za duge trepavice| Ricinusovo ulje + savjeti!

Kod lokalnog korištenja ulja bitno je umasirati ga u mjesto kod kojeg se nastoji riješiti problem, a ovisno o tegobi, razlikuje se način nanošenja:

  • Na trepavice ili obrvu se stavlja s četkicom, jednom do dva puta dnevno
  • Kako bi se dobrobiti osjetile na kosi, ulje od ricinusa se umasira u vlasište i ostavi neko vrijeme (cca. 1 sat) da djeluje
  • Za probleme s kožom, poput strija ili crvenila, umočite i ugrijte ručnik, te ostavite na željenom području. Nakon hlađenja ručnika možete ponoviti postupak. 

Ulje također pomaže i kod menstrualnih tegoba, a može biti i odličan dodatak za raznu prirodnu kozmetiku.

Malinca ricinusovo ulje

Malinca ricinusovo ulje iz ekološkog uzgoja je odličan odabir i može vam pomoći kod raznih tegoba. U njihovoj web trgovini dostupno je po odličnoj cijeni, a dodatna prednost je što ga možete naručiti iz udobnosti vašeg doma u svega nekoliko minuta. Ekološko ulje jamči najmanje 95% sastojaka prirodnog podrijetla, organskog uzgoja i jamči sigurnost prilikom korištenja.

Njega i njega noktiju

Nokti su pokazatelj higijene i zdravlja

Iako je manje poznato, nokti su vrlo pouzdan pokazatelj nečijeg zdravlja, ali i higijene i urednosti. U posljednja dva desetljeća uređivanje noktiju postalo je vrlo važno pa su tako i oni postali dio modnog dodatka, a odlazak na manikuru dio rituala.

Pročitajte i sljedeće članke:

By admin