Dolaskom hladnijih dana sve veći broj žena kreće u potragu za zimskom obućom koja će im omogućiti toplinu i udobnost tijekom hladnih zimskih dana. Kolekcije se mogu pronaći u trgovinama ženskim cipelama online, ali i u fizičkim trgovinama obućom već krajem jeseni kada se upotpunjavaju čizmama i drugim zimskim komadima obuće. 

S obzirom na to da se odlučiti vrlo teško, u nastavku vam donosimo nekoliko važnih savjeta kako biste se lakše odlučili za idealne komade.

Jedan od najvažnijih savjeta koji su ključni kod odabira bilo koje vrste ženskih cipela je svakako njihova udobnost. Naime, kupnjom neudobne obuće višestruko gubite – prvenstveno vaš novac koji ste dali za nešto u čemu se ne osjećate udobno, a potom i svoje živce te riskirate ozljede do kojih može doći zbog neudobnosti.

Birajte udobnu žensku obuću

Jedan od najvažnijih savjeta koji su ključni kod odabira bilo koje vrste ženskih cipela je svakako njihova udobnost. Naime, kupnjom neudobne obuće višestruko gubite – prvenstveno vaš novac koji ste dali za nešto u čemu se ne osjećate udobno, a potom i svoje živce te riskirate ozljede do kojih može doći zbog neudobnosti. 

Neke od najčešćih ozljeda o kojih može doći kada se kupuje ženska zimska obuća su žuljevi i nagnječenja. Kako biste izbjegli uzaludan trošak i ozljede, prije kupnje čizama ili drugih vrsta vrlo je važno da sve isprobate kako biste mogli procijeniti udobnost. Kvalitetna zimska obuća ima udobne uloške koji doprinose udobnosti i daju dobru potporu stopalima zbog čega ih je moguće dugo nositi.

Veličina obuće je ključna pri kupnji

Osim udobnosti, za odabir kvalitetne ženske zimske obuće vrlo je važno odabrati dobru veličinu željenog modela koja onda doprinosi prethodno spomenutoj udobnosti, ali i smanjenju rizika od žuljeva i drugih neugodnih popratnih pojava. Kako biste odabrali idealnu veličinu za sebe najbolje je veličinu birati prema duljini vašeg gazišta, a nju ćete vrlo lako izračunati slijedeći iduće korake:

  • Stanite stopalom na sredinu papira
  • Ocrtajte obrise stopala
  • Maknite stopalo
  • Izmjerite duljinu između najvišeg dijela na prednjoj strani stopala i stražnje strane

Duljina koju dobijete u centimetrima odgovarat će veličinama obuće pojedinih proizvođača obuće te ćete sa sigurnošću moći znati hoće li vam odgovarati. Ovaj način otkrivanja veličina najbolje je upotrijebiti kada naručujete ženske cipele online, odnosno kada prije kupnje ne možete fizički isprobati modele pa niste sigurni koju veličinu biste trebali uzeti. Ukoliko se odlučite za kupnju ženske zimske obuće u fizičkim trgovinama tada je isprobavanje najbolje rješenje jer tada, osim veličine, možete ispitati i udobnost obuće.

S obzirom da ženska zimska obuća najčešće podrazumijeva čizme koje bez obzira na svoju visinu u većini slučajeva moraju držati noge toplima i suhima, prilikom izbora valja obratiti pozornost i na materijal od kojeg su one izrađene.

Kvaliteta izrade čizama je ključna

S obzirom da ženska zimska obuća najčešće podrazumijeva čizme koje bez obzira na svoju visinu u većini slučajeva moraju držati noge toplima i suhima, prilikom izbora valja obratiti pozornost i na materijal od kojeg su one izrađene. Ukoliko se radi o čizmama za mokro vrijeme one su najčešće izrađene od:

  • Prave kože
  • Umjetne kože
  • Gume
  • PVC materijala

Osim materijala vrlo je važno obratiti pozornost na to da svi šavovi budu dobro izrađeni i pričvršćeni, da su potplat i ostatak čizme dobro spojeni kako ne bi došlo do neželjenog močenja nogu ili ulaska hladnoće.

Materijali ženskih čizama koji osiguravaju toplinu

Uz vanjske materijale od kojih je izrađena zimska obuća za potpunu udobnost i toplinu vrlo su važni i materijali od kojih je napravljena unutrašnjost čizama. Naime, brojni današnji modeli čizama i druge zimske obuće načinjeni su od umjetnih materijala koji podsjećaju na vunu i slične materijale koji dobro održavaju toplinu. No, ta toplina se vrlo često ne zadržava te materijali samo nalikuju pravim i toplim materijalima. 

Upravo zbog toga stručnjaci sugeriraju kupnju modela koji su napravljeni od prirodnih materijala poput kože i vune koji garantiraju udobnost i toplinu. Iako je cijena ovakvih modela nešto viša, u njih se uvijek isplati uložiti.

Osim materijala vrlo je važno obratiti pozornost na to da svi šavovi budu dobro izrađeni i pričvršćeni, da su potplat i ostatak čizme dobro spojeni kako ne bi došlo do neželjenog močenja nogu ili ulaska hladnoće.

Modni zimski must have komad obuće

U posljednjih nekoliko godina apsolutni must have u modnom svijetu tijekom zimske sezone su čizmice napravljene od prirodnih materijala poput brušene kože, ispunjene prirodnim materijalima poput vune. Takva ženska zimska obuća najčešće se reklamira kao casual obuća za svaki dan, odnosno udobna obuća koja se nosi u slobodno vrijeme i koja kao takva nema mogućnost kombiniranja sa svim odjevnim predmetima. No, to ju ne čini nimalo nepopularnom, upravo suprotno – danas brojne žene diljem svijeta naglasak stavljaju upravo na udobnost.

Kupite ženske cipele online

Kao što je ranije navedeno, osim klasične kupnje, možete kupiti i ženske cipele online. Naime, brojni proizvođači i prodavači obuće imaju svoje web trgovine u kojima u nekoliko klikova možete doći do željenih ženskih cipela online. 

Prednost kupnje ženskih cipela online svakako je ušteda vremena jer ih možete naručiti od kuće te vam pošiljka dolazi na kućnu adresu, ali i ušteda novca. Naime, web trgovine vrlo često imaju razne promocije pa cipele možete kupiti i znatno jeftinije što je svakako dobra vijest.

Pročitajte i sljedeće članke:

By admin