Nadutosti može uzrokovati i neugodne vjetrove

Kako smanjiti nadutost?

Dobar način kako sprijećiti nadutost i podjela obroka na više manjih porcija jer se želudac i probavni trakt tada neće opterećivati s mnogo tereta i lakše će probaviti hranu. Tome će doprinijeti i navika dobrog žvakanja hrane koja će se onda lakše probavljati, a nije naodmet i ne pričati za vrijeme jela jer to može uzrokovati gutanje previše zraka.

5 saveta kako se rešiti nadutosti u stomaku

Topla preporuka je i izbjegavanje pijenja gaziranih napitaka koji vrlo lako remete probavni sustav i mogu stvoriti iznimno jak osjećaj nadutosti. Jeste li znali da nije preporučljivo piti između zalogaja? Time se znatno usporava prolazak hrane kroz organizam jer se razrjeđuje želučana kiselina koja tu hranu treba preraditi.

Donat Mg je odlično rješenje

Problem nadutosti je kompleksan, ali nije nerješiv. Potrebno je malo truda i pažnje kako bi otkrili zbog čega dolazi do nadutosti te se zatim pozabaviti vlastitom prehranom i slaganjem menija koji će omogućiti vašoj probavi da se riješi tereta nadutosti. Donat Mg je veoma učinkovit za rješavanje nadutosti.

Postoji mnogo prirodnih načina za poboljšavanje probave i smanjivanje osjećaja težine u trbuhu, ali prije nego što potražite pomoć iz prirode trebate se riješiti gaziranih i slatkih sokova koji sadrže ugljikov dioksid jer upravo će se taj plin osloboditi u želucu i na taj način stvoriti osjećaj nadutosti. Jednostavnom zamjenom nezdravih gaziranih i zaslađenih pića biljnim čajevima bez šećera (osobito koristan je čaj od metvice) smanjit ćete opterećenje vlastitog probavnog sustava i nadutost.

Pročitajte i sljedeće članke:

By admin