print promocijskog tekstila

Sve brži i dinamičniji način života te sve veći broj proizvoda i usluga koje je moguće naći na tržištu doveli su do toga da su i marketinški potezi postajali sve vidljiviji te u tvrtkama postoje cijeli odjeli koji se bave samo marketingom i oglašavanjem proizvoda i usluga. Još iz prošlosti je poznato kako je marketing ključan za prodaju proizvoda i usluga, pa ne čudi da se tako promotivni tekstil i danas koristi kao jedan od načina promocije. 

Iako svoje korijene vuče daleko u prošlost, on se tada koristio kao sporedan način reklamiranja i marketinškog oglašavanja. Danas on zauzima visoko mjesto na ljestvici promotivnih materijala kojima se tvrtke koriste kako bi privukli nove kupce, klijente i poslovne partnere.

Velika vidljivost na tržištu

Kada govorimo o marketingu, tada govorimo i o nečemu što se u tim krugovima naziva vidljivost na tržištu. Naime, jedan od ključnih razloga zbog kojih se tvrtke reklamiraju, odnosno koriste usluge marketinga jest to da ostanu vidljive na tržištu koje je danas doista zasićeno različitim proizvodima, uslugama i velikom ponudom. Ostati vidljiv na tržištu tako znači da su logo i slogan vaše tvrtke uvijek u vidnom polju potencijalnih korisnika poslovnih partnera, kao i onih već postojećih. 

promocijski textil
Kada govorimo o marketingu, tada govorimo i o nečemu što se u tim krugovima naziva vidljivost na tržištu.

U tom smislu promotivni tekstil odličan je način oglašavanja zbog toga što ćete uvijek biti u oku svojih kupaca, a ukoliko ga koristite kao dio uniforme svojih zaposlenika, tada ćete još više privlačiti pozornost. S druge pak strane, promotivni tekstil odličan je poslovni poklon jer je vrlo funkcionalan pa ćete dodatno biti vidljivi na tržištu jer će ga svi oni kojima isti poklonite vrlo rado nositi.

Modernizacija starog načina oglašavanja

Kao što je već ranije navedeno, korištenje promotivnog tekstila u promotivne svrhe ima svoju dugu tradiciju. Ono što je danas drugačije je to da on dolazi u različitim formama i oblicima, što mu je omogućilo da bude još šire rasprostranjen i primjenjivan u svrhu oglašavanja kod različitih korisnika. U tom smislu u promotivni tekstil ubrajamo:

  • Promotivne majice
  • Promotivne jakne
  • Promotivne vjetrovke
  • Promotivne hlače
  • Promotivne kombinezone
  • Promotivne kape/šilterice
  • Promotivne prsluke itd.

Za najbolji komad najbolje ćete se odlučiti kada razmislite o tome kakva je politika vaše tvrtke, čime se vaša tvrtka bavi i koju poruku želite poslati.

promotivne majice
Korištenje promotivnog tekstila u promotivne svrhe ima svoju dugu tradiciju.

Ključni parametri za izbor promotivnog tekstila

Napomenuto je kako je promotivni tekstil običan način oglašavanja upravo zbog toga što je vrlo funkcionalan, odnosno udoban i ugodan za svakodnevno nošenje i korištenje, što ne možemo reći za, primjerice, kalendare i rokovnike. 

Upravo je zbog ove karakteristike prilikom izbora modela za oglašavanje vrlo važno da ti modeli primjerica majica budu iznimno kvalitetni, odnosno izrađeni od kvalitetnih i prirodnih materijala kako bi bili što ugodniji i udobni za nošenje.

Dvostruka uloga djelatnika pri marketingu

Osim što djelatnici svake tvrtke obavljaju svoje poslove i zadaće, oni također mogu biti odličan inicijator i nositelj marketinga vaše tvrtke. Naime, kada govorimo o promotivnom tekstilu, tada isti, osim za poklanjanje poslovnih darova, možete iskoristiti i za odijevanje vaših djelatnika. 

Tu najčešće govorimo o majicama te ćete na takav način uštedjeti na nabavljanju radne odjeće, a ujedno ćete svoje proizvode učiniti još vidljivijim na tržištu. Vaše djelatnike svakodnevno će sretati potencijalni i postojeći klijenti i poslovni partneri, te će tako vaši djelatnici na podsvjesnom nivou podsjećati sve te ljude na vaše proizvode i usluge. A velika je vjerojatnost da će se upravo vama obratiti za određeni proizvod ili uslugu kada im bude potrebno.

Printanje na textil u promotivne namjere.

Sportska elegancija i udobnost uz majice

Jedan od najkorištenijih i najnošenijih odjevnih predmeta u posljednje vrijeme su klasične majice. Iako su majice nekada podrazumijevale bavljenje sportskom aktivnošću, bavljenja hobijem ili rekreacijom, dizajni su se vremenom mijenjali pa tako one danas pripadaju i čak i skupini elegantne odjeće. Tako primjerice polo majice možete kombinirati sa hlačama elegantnijeg kroja i iskoristiti ih za izlazak večeru i slične događaje. S druge pak strane, klasične majice možete nositi svakodnevno na kavu, u šetnju, u teretanu i slično, a pritom ćete uvijek izgledati sređeno, a udobnost će biti nemjerljiva. 

Ono o čemu svakako treba razmišljati prilikom odabira majica je da one budu izrađene od prirodnih materijala, najbolje bi bilo da budu izrađena od pamuka kako bi tijelu pružale ventilaciju koja će rezultirati iznimnom udobnošću. Osim toga, majice su odlične i kao promotivni poklon jer je to odjevni predmet koji svi rado nose.

Pročitajte i sljedeće članke:

By admin